Kamp Vierhouten

Algemene informatie

De zomerkampen vinden plaats op een schitterend natuurterrein op de Veluwe. Stichting Kamp Vierhouten beschikt hier over een houten kamphuis, hockeyveld, een voetbalveld en een schitterende heide. Het kamphuis heeft vier slaapzalen en beneden bevindt zich de grote zaal met daar een open haard en een piano.

Om een goed beeld te schetsen van Kamp Vierhouten, nemen we je mee naar een dag Groot Kamp. ‘s Morgens wordt je wakker gemaakt door de leiding. Waar de meisjes in het kamphuis mogen slapen, zullen de jongens als echte mannen in de jongensschuur verblijven. Nadat de ene na de andere grap van je vriendjes je wakker maakt, is het tijd om te ontbijten. Tijdens het ontbijt zal worden gezongen, verhalen worden verteld en vooral enorm gelachen. Is het eten een beetje gezakt, dan is het tijd voor de sportrondes. Verschillende sportrondes, bestaande uit hockey, voetbal, tafeltennis en andere sporten, zullen uitmaken of jouw groepje er met de bokaal vandoor gaat. Na een lunch, wederom gevuld met liedjes en verhalen van een frisse leiding, worden er spellen gespeeld. Deze spellen variëren tussen spellen die je kent en spellen die bedacht zijn door en voor KV’ers! Spellen als Olympische dag, Oud Hollandsch Schragen-spel, Arenavoetbal en de berenfamilie zullen hierin niet ontbreken. ’s Avonds zal er weer gegeten worden, drie gangen welteverstaan! Je hebt namelijk een goede bodem nodig voor een fantastisch avondprogramma, samengesteld door de leiding! Iedere avond ziet er anders uit en actieve participatie is een must! Denk hierbij aan toneelstukjes, het discussiespel maar ook een gala-avond met aansluitend een disco! Nu de dag voorbij is gevlogen, staat ons alleen het Vierhoutens kwartiertje nog te wachten. Hier zullen we, onder het genot van een warme chocomel, de dag evalueren en wordt de held van de dag aangewezen. En dan hebben we slechts het topje van de ijsberg besproken van wat jou te wachten staat deze zomer!

Het mooie van Kamp Vierhouten is dat er een mooie combinatie bestaat tussen sport, creativiteit en socialiteit. Er wordt fanatiek gehockeyd en gevoetbald, maar ook andere sporten worden gedaan. Daarnaast zijn er vaak (bekende) jeugdige topsporters mee als leiding die daarnaast zelf een KV kamp hebben meegemaakt. Er wordt veel aandacht besteed aan de creativiteit door bijvoorbeeld een songfestival met zelfgemaakte liedjes maar ook toneelstukjes gespeeld door leiding en kinderen. Ook verlaten we het 15 hectaren grote kampterrein voor een buitendag of de Vossenjacht.

"Het meest bijzondere aan een KV-kamp is dat je veel nieuwe vrienden uit andere steden maakt. Vrienden die je nog jaren zult spreken en uit een menigte kunt herkennen. Jullie zullen nog jaren contact houden omdat jullie samen het KV-gevoel hebben ervaren!"

KV mag je niet missen!

Het komt er dus op neer dat jij KV niet mag missen! Als jij wilt weten hoe geweldig het is om 9 dagen lang met je vrienden op de hei een groot kamp mee te maken, schrijf je dan op tijd in voor Kamp Vierhouten! Kort voor het begin van de kampen, zal je een lijst ontvangen met praktische aanwijzingen en een lijst met wat je mee moet nemen. Ook ontvang je een lijst met namen van de andere kinderen die meegaan!

KV CLUB

Sinds 1998 wordt er in Vierhouten een kamp georganiseerd voor kinderen van 10-12 jaar. KV-Club wordt door de kinderen gezien als onvergetelijk! Al 20 jaar zijn deze weken een daverend succes. KV-Club duurt maar 6 dagen in plaats van de gebruikelijke negen dagen bij een groot kamp. Het programma wordt licht aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Verder komen bekende spellen als levend Stratego en het Schragenspel ook op KV-Club voor. Zoals je ziet, heeft KV-Club net zo goed die typische KV-sfeer als de grote kampen hebben. Die karakteristieken die de kampen juist zo bijzonder maken.