Kamp Vierhouten

Vierhouter Courant

Het laatste nieuws omtrent KV gerelateerde feiten, achterklap en diepgaande achtergronden

Populatie wilde zwijnen op de Veluwe rijst de pan uit

Nunspeet - Er valt niet tegenop te schieten, de explosieve groei van het aantal wilde zwijnen op de Veluwe. Deze zomer zijn het er naar verwachting tienduizend terwijl het streven is om er niet meer dan 1350 te hebben. Door de milde winters van de afgelopen drie jaar is de populatie ongekend groot, vertelt ecoloog Oma Mulder. "Daardoor is er veel voedsel, zijn zeugen eerder zwanger en krijgen ze grotere nestjes. Zwijnen krijgen twee keer per jaar jonkies."

Commissaris Terrein O. Marinissen en Verhuur verantwoordelijke A. Borstlap zijn door de grote populatie in een verhitte discussie geraakt. A. Borstlap staat namelijk open voor nieuwe verhuurders: "Zolang de families maar huur betalen zie ik het probleem er niet van in." Genietend van zijn berenklauw in de goudeerlijke zaak Cafetaria het Eiland vervolgt hij: "Als de families zich misdragen trek ik gewoon de borg in."
O. Marinissen is het daar niet mee eens, via zijn blackberry pingt hij: "Het kwaad is al geschiet als de zwijnen weer besluiten te voetballen op het hockeyveld in plaats van het voetbalveld." Hij stuurt daaropvolgend geïrriteerd een voicememo: "De zwijnenfamilies hebben simpelweg niet het juiste schoeisel voor onze grasmat, Johan Cruijff voetbalt toch ook niet met skischoenen aan?"

Word vervolgd

Wintertransfer: Kiki Ytsma

Nog net voor de deadline van de transferperiode weet de Stichting Kampvierhouten zich te versterken met haar nieuwste aanwinst Kiki Ytsma. "Voor het geld doe ik het niet" vertelt ze aan KV International. In een interview met Malle Jan vervolgd ze: “Ik heb als kind de jeugdopleiding genoten en vervlang weer terug naar het oude nest. De visie van de trainer (lees: G. Millaard) gaf mij een positief gevoel en ik hoop dat positieve gevoel te kunnen vertalen naar succes.”

Stichting Kampvierhouten kampt met veel blessures. Trainer G. Millaard heeft zo te zien keuzes moeten maken en koos daarbij voor een oude bekende: “Ik heb vroeger veel samengewerkt met Kiki en haar familie. Ik kan niet wachten om haar in te zetten, ze is hier zeker niet om de bank warm te houden.”

Kiki zal in februari al minuten maken tijdens het traditionele 2-kamp: VK.