Kamp Vierhouten

Vierhouter Courant

Het laatste nieuws omtrent KV gerelateerde feiten, achterklap en diepgaande achtergronden

Staatsbosbeheer verzuimt onderhoud Veluwse heide

Nunspeet - Door de bomen ziet men het bos niet meer. Waar de heide vroeger een overzichtelijke vlakte was met laaggroeiend struikgewas, zien wij steeds meer invasieve soorten de hei overkronkelen. Volgens Commissaris Terreinen F. Legein is er simpelweg niet meer tegenop te snoeien: "Er moeten accute maatregleen van hogerop komen, wij hebben niet genoeg handen om de hei weer in ere te herstellen." Toch is er ook veel kritiek. Wij interviewen de doorgewinterde Nunspeters G. Dullaert en T. Berger in hun snackbar Het Eiland. Dullaert, met een Kwekkeboom kroket in haar linkerhand en een patat oorlog in de rechter, zegt het volgende: "Ik snap niet dat we de natuur niet de natuur laten.We hebben al zo weinig groen in Nederland. Ik als Nunspeter zie graag door de bomen het bos niet meer. Wij Nunspeters doen daar niet zo lastig over." Berger, die vanwege een lange rij bij de Action lichte vertraging had, bestelt een medium rare berenklauw en een viandel zonder korst. Ook zij is tegen extra maatregelen van hogerop: "Ik betaal me al scheel bij de Marskramer en de Action door die inflatie, moeten mij belastingcentjes dan gaan naar het bos? Wanneer wordt er eens omgekeken naar de mensen uit de regio? Ik, als voorzitter van Nunspeter Rebellion, ben zwaar tegen meer bos. Er komen hier toch elk jaar 200 kinderen die de hei kapotstampen? Dat lijkt me een gepaste invulling van alternatief bosbeheer. Hier zijn de laatste woorden nog niet over gesproken."

Update plaatselijke sportclub: FC Oma Mulder

Nog net voor de deadline van de transferperiode weet het bestuur van de lokale sportclub FC Oma Mulder zich te versterken met twee jonge spelers: Kika Unger en Willem van Buitenen. Unger zegt in een interview met Malle Jan: "Dit is een droom die uitkomt. Ik kom hier al sinds mijn jeugd en ik vind het fantastisch dat ik nu iets kan bijdragen aan de club." Ze vervolgt: "Voor het geld doe ik het niet, ik vind het al een eer dat ik hier mag zijn." Van Buitenen, eveneens een jongeling in het vak, heeft vooral vertrouwen in de trainer: "Hij (lees: S. Verhaar) nam mij vanaf het begin al onder zijn vleugels en geeft mij een fijn gevoel, ik voel me hier al meteen thuis. Verhaar reageert hier op: "Ik zie grote potentie in deze jongen, hij zou wel eens captain kunnen worden."

Het is echter niet alleen rozengeur en maneschijn bij FC Oma Mulder. De ploeg kampt met een aantal tegenslagen. Zo is Axel Koevermans slechts mondjesmaat inzetbaar dit jaar. Naar verwachting kan hij pas volgend jaar weer inzetbaar zijn. Ook het vertrek van Sierk Dankelman gaat niet in de koude kleren zitten. Het bestuur zegt hier over: "We zijn Sierk erg dankbaar voor zijn jarenlange inzet, maar er is een tijd van komen en gaan. Wij wensen hem veel succe sin de toekomst."

Daarnaast is het de vraag hoelang clubicoon Anouk Delissen het nog vol gaat houden. Ondanks haar razende enthousiasme merken we toch dat ook zij geteisterd wordt door haar leeftijd. Iedereen hoopt dat zij haar laatste dagen in het vak bij ons slijt, maar we moeten realistisch blijven. We hebben het vizier op de toekomst, maar ook respect voor het verleden. We hopen iedereen snel een update te geven over het definiteive team dat de zomer van 2024 klaar zal staan.